Hemma igen!


Efter en vecka ute i Hangös sandiga skogar vågar jag inte påstå annat än att det var ganska skönt att komma hem till en präktig middag, en varm dusch och en nybäddad mjuk säng. Men lägret var nog roligt, "lägerliv, bäter liv", för att citera Riina.

Dreaming only of the ones who never dream of you


Okej. Jag kunde inte hålla min hemlighet särskilt länge. Det är en reflexskärm jag gått och skaffat och jag är himla nöjd (och mitt konto är nu himla tomt i och med att jag slog på stort och även beställde ett stativ och en hållare till skärmen). Jag visste ju från förr att reflexskärmar kan göra underverk med bilder och eliminera alla jobbiga skuggor, men att den skulle vara så här bra.. WOW. Jag vill aldrig skiljas ifrån den, hehe :D

18:01


Idag var det min sista dag på jobbet innan semestern. En uttröttande dag. Så pass uttröttande att jag knappt märkte att min bilradio skrålade PO-PO-PO-POKERFACE PO-PO-POKERFAAACE på full volym och att jag trummade med fingrarna på ratten. Då vet man att en power nap är något av ett måste.
Ta en titt på bilden föresten. En massa vitt skumgrejs + en chokladstång kan bara betyda en sak, PAKET FRÅN CYBERPHOTO. Vad tror ni det fanns där i? Nu ut och testa  :)

Do we like waffles? Yeah we like waffles!


Har firat min hemkomne bror från Åland med en hög våfflor. Faktiskt riktigt kul att ha skitungen hemma igen, har ju saknat honom. You couldn't see that one coming, did you? Haha. Hursomhaver blev jag nu personligen ytterst sugen på att packa väskan och resa iväg, jag har ju trots allt snart semester. Synd nog är den redan så fullbokad en semester kan bli, för packa väska, det skall jag väl ändå få göra.

Hear them sing their songs off key n' nod like they agree


Ikväll har jag varit på kusin/småkusin(+bihang&avkommor)-träff på Nissbacka och det var ju kul. Här emellan har jag i princip bara jobbat så det är ju knappt värt att nämna. Tre dagar kvar, sen semester!
På bild Ida, som givetvis också deltog i ovanstående evenmang.

don't let the world tell you what to do, there's no wrong, travel on



Det sade bara POFF och så sprack min lediga lilla bubbla, bara sådär. Efter att ha spenderat en stund hos frissan för att trimma håret lite grann (dock vägrade hon att klippa det kort, så hippiesvallet är kvar) och därefter en stund på en solig bänk i Serendi var det dags att släpa iväg sig på jobb igen efter 2½ dagars lediget. Kan lugnt tala om att det var aningen motvilligt jag styrde stegen mot jobbet.
Gårdagen spenderade jag mestadels på ett möte (kanske inte något som kommer högst upp på saker-man-vill-göra-på-sin-lediga-dag, men det var helt enkelt ett måste) och senare satt jag på gräsmattan hemma hos familjen Björk och åt tonfisktoaster och planerade nästa sommars tågluffning tillsammans med Challis och Jojo. Det kommer bli helt grymt! Har DU några tips på Europamåsten, som vi absolut inte får missa?
Sen, när klockan började bli natt, stack vi iväg på bio för att se premiären av Harry Potter. Eftersom min hjärna alltid är lite dizzy efter klockan tolv så var det kanske inte den bäst valda tidpunkten för film, så jag vet inte riktigt om jag gillade den eller inte. Som vanligt är ju böckerna alltid en halvmiljon gånger bättre, men det är bara att inse att det inte går att undgå.
Ikväll hade det varit roligt att sticka iväg till Tenala på lite logdans, men istället parkerade jag mig här. Tror min kropp tackar mig om jag bortsett från jobbet tar det riktigt piano den här helgen, snart blir det väl full rumba i vilket fall som helst.

Nynna en sång, tralla en trall, gnola en låt som minner om sommar


Idag har det varit en frosseriets dag. Mommos ostsemlor, morotskaka, grekisk sallad, nypotatis, glass och jordgubbar, you name it! Min lediga dag (som givetvis inleddes med ösregn) har jag spenderat hos Mommo och Mofi och senare tillsammans med Miso. Planen var att vi skulle sticka ner till hamnterassen i Ekenäs, men det visade sig att vi aldrig kom längre än till vår trädgård där vi satt och vrakade än i den ena godheten efter den andra. Imorgon en ny dag, även den ledig - får se vad man hittar på då. Åtminstone är ett möte samt HP-premiären inbokad för kvällen.

when I felt like doing something else





Alla fyra bilderna är tagna på Helsingfors tågstation i väntan på tåget.
Idag var det en sådan dag på jobbet att man förbannar gud och hela världen för att man inte föddes med minst två huvuden och åtta armar. Jag vill inte påstå att det skulle vara en särledes vacker syn, men himla praktiskt när det kommer kunder från höger och vänster och man får flänga runt som en liten idiot. För att lugna min arma själ och för att fira min långledighet (ända fram till fredag eftermiddag) hoppade jag huxflux bara på tåget och stack in till hufvudstaden för att bränna mina sista pengar. Tack och lov att det är löndedag imorgon. Hemsläpandes kom jag med otaliga mängder randigheter samt Brämhults på enlitersflaska. Lyckan var gjord och jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg flaskorna ståltsera där på butikshyllan. Den butiken, som för övrigt var en Smarket, var nog den rörigaste jag någonsin besökt. Om någon kund någonsin så mycket som andas ett ord om att de inte hittar någonting i vårt Smarket så skall jag personligen skicka iväg dem dit i Sokos underjordiska gångar. För där, där om någonstans är det så gott som omöjligt att hitta vad man letar efter.

Je suis amoureux de l'image


Det här är min bror som inom kort kommer att sticka iväg till Åland med sina polare för att leva livet och vad man nu gör när man är kille och snart sjutton år. Är lite avis på dem och skulle helst packa med mig i en av motorcykelväskorna på en gång, men jag tror att jag får magra med så där 90% av min kroppsvikt först. Kan bli lite tajt att hinna med det på en och en halv dag. Angående bilden så använde vi vår hemmagjorda reflexskärm av foliepapper och en bok och det funkade prima kan jag tala om. För övrigt har jag inte redigerat ögonen någonting extra på bilden, de ser faktiskt ut sådär.

(Follow my blog with bloglovin)

Pie in the sky


Ikväll gjorde jag någonting som jag mycket sällan gör i vanliga fall - åt blåbärspaj. Detta endast i brist på annat ätbart.

let's go back in time




Nu är jag äntligen hemma efter en heldag på Raseborgs medeltida marknad och jag är helt utmattad. Att yra omkring som gycklare var jätteroligt, men både värmen och de sjuka benen (att gå flera timmar på styltor kan nog jämföras med ett tortyrredaskap) har gjort så att jag nog somnar vilken sekund som heslt. Kanske lika bra, skall iväg på morgontur till jobbet imorgon.

Life is just a cup of tea




De sju första timmarna av mitt vakna dygn har jag tillbringat på jobbet (nej, jag räknar inte den där tiden hemma innan jag sticker iväg på jobb som vaken tid, eftersom jag mest irrar omkring likt en yrvaken zombie). Därefter var det gasen i botten och iväg till Raseborg för ännu mera gyklarövningar. Det kommer nog bli bra uppträdanden, och jag hoppas att alla som inte har något bättre för sig nu i helgen kommer på den medeltida marknaden! Om jag fick välja en tid att åka tillbaka till så skulle medeltiden nog vara högst upp på prioriteringslistan. Efter att ha staplat omkring på styltor i ett antal timmar begav jag mig upp till Karis för att avnjuta bland annat en kopp te i Jennys nya lägenhet. 
Nu är det så småningom dags att slänga huvudet på dynan, klockan har ju trots allt passerat tolvslaget och jag har en massa planer för helgen. Imorgon efter jobbet skall vi iväg till Mjölbolstas äventyrsbana och på söndag skall jag (som ingen vid det här laget knappast har missat) gyckla på medeltida marknaden.

på så olika ställen i livet, men tiden gav oss lite grann ändå


Hej Lina, om du läser detta kan du ha klart för dig att jag kommer höra av mig inom en snar framtid för att jag saknar dig.

Känner mig väldigt kokt spaghetti just nu. Min lilla workout i skogen MED STYLTOR börjar nu göra sig hörd (eller snarare känd) puuh! Vill du träna benmusklerna (och en del andra muskler med för den delen) så rekommenderar jag varmt att du drar på dig ett par styltor och beger dig ut bland branter, fallna träd och buskar och ris.

Everything around's breaking down my chaos


Dagens stora projekt: städa rummet.

Je ne sais pas qui tu es derrière ton visage



With a twisted mind, it might get hard to fall asleep.

färger och former och papper i fönster


Idag besökte jag mina vänner Jenny och Henkke som precis har flyttat in en lägenhet. Förutom att allmän kaos rådde så hade de en tjusig trappuppgång, häftiga färger på väggarna samt toalettpapper på sitt fönsterbräde.

Nothing is better than ice cream



Kolla vad just har frossat i, hemgjord glass! Eller tja, glassen och våfflan är givetvis köpt men själva designen liksom. WOOHA, sommarens godaste glass, utan tvekan.
The best ice cream of this summer, home made!

How easily the world agreed with all that we hoped for




Ikväll har jag plockat sommarens första smultron och ätit plättar med jorgubbssylt och glass. Eller kanske man borde kalla det sylt och glass med plättar med tanke på proportionerna? Men gott var det i vilket fall som helst! I bakgrunden surrar The Crash, som hade sin sista spelning någonsin idag på Ruisrock, och var jag där? Nope, har suttit och rullat kassabandet hela dagen lång, så nu skall jag lyssna på alla låtar om och om igen och sen går jag och lägger mig. Allt en fin plan för kvällen det där. Det som fortfarande inte har någon fin plan är morgondagen, som hör och häpna är LEDIG.

You sceam I scream


Bestämde mig för att stanna hemma ikväll för att kolla på lite film och ta det piano. Styrde stegen (bilen) mot R-kiosken för lite filmuthyrning och där gjorde jag världens fynd. Ben & Jerry's i miniformat! Och inte nog med att de är så himla goda (och dyra, tyvärr), dessutom är de Fairtrade märkta så man gör ju en liten god gärning genom att köpa dem istället för vanlig glass. Hade ingen aning om att dessa miniB&J's stod att finna i vår lilla stad. Cookie Dough och Chocolate Macadamia (har aldrig testat den, är den god, vilken är din favorit?) fick snällt följa med mig hem tillsammans med den andra delen av Arn-filmerna.

Can't run can't hide


The fridge put a smile on my face



Idag har jag gått omkring och varit ovanligt glad och tiden har gått ovanligt fort på jobbet. Anledning? Jo, jag har varit instängd i ett iskallt mjölkskåp samt plockat på skinkor (ej mänskliga dock) och yoghurtar hela dagen. En helt vettig person skulle knappast gå omkring och tralla över händelser likt dessa, men nu har ju ingen sagt att jag är vettig heller. Ikväll blir det nog lite chill i Serendi och möjligtvis drar vi oss senare ner till Ekenäs, och dissar Regattan totalt. En allt för lång kväll får det dock inte bli, har jobb återigen imorgon. Det skall bli intressant att se om jag är lika glad då.

godmorgongodmorgongodmorgoon



Sitter här i arla morgonstund och fotograferar mina fötter samt överväger att klippa av de långa lockarna i hippiehåret för en frisyr likt den på bilden här ovan. Nåväl, färdig funderat för idag - nu upp och iväg. Om jag inte lyfter röven och början röra på min kropp om typ.. nu, så kommer jag återigen få väldigt bråttom till jobbet.
Edit: Jag kommer inte att få, jag HAR redan bråttom.

Människor i rad på kö äta jobba sova dö




Idag har jag knallat omkring en en gammal flanellskjorta. Kunde lika gärna vara pappas, men det råkar faktiskt vara ett utomordentligt loppisfynd. Just nu sitter jag och sörplar te och funderar på hur denna blogg skall utforma sig. Jag är ju fortfarande jag, men jag ville bara ha någonting helt nytt.
Today I have been wearing an old flannel shirt all day long and now I'm drinking some tea with honey. It will be interesting to see how this blog workes out.

Something new

En nystart, välkomna.

RSS 2.0